Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје

Испратено барањето за екстрадиција на Игор Спасов

Северна Македонија и официјално побара екстрадиција на лицето Игор Спасов. 
 
Во текот на вчерашниот ден, по комплетирањето на документацијата, барањето е испратено до бугарските власти кои понатаму ќе постапуваат по истото. 
 
Барањето за екстрадиција го потпиша министерот за правда Бојан Маричиќ.

Претходна

Поддршка за подобар пристап до поквалитетни услуги за бесплатна правна помош во Северна Македонија

Следна

Маричиќ: Интензивно работиме на дигитализацијата на судството