Дескоска на министерска конференција во Советот на Европа во Стразбур

14.10.2019 Новости-М

 

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска денеска учествува на конференција за министри за правда во Советот на Европа која е во организација на Француското претседателство.

Темата на конференцијата за министрите за правда ќе бидат „Дигиталните предизвици за правдата во Европа“, каде на првата сесија ќе се дискутира за „Пристапот до законот и правдата во дигиталната ера“, додека пак на втората сесија ќе се дискутира за „Влијанието на дигиталната технологија на кривичната правда“.

За време на посетата на Стразбур, министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска ќе оствари и билатерална средба со финската министерка за правда, г. Ана-Маја Хенриксон.

 

Со почит,

Министерство за правда

Автор
Label
Label
Label
Label
<февруари 2020>
повтсрчепесане
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
Архива на новости