Политичките партии да дадат приоритет на европската перспектива на нашата држава

09.04.2019 Новости-М

Почитувани,

 

Вчера, 8 април 2019 година, се одржа средба на која се разгледуваше последниот законски текст за Јавното обвинителство. 

 

Со оглед на тоа што клучните разлики остануваат, двете страни се согласија консултациите за законот да продолжат. 

 

За крај, уште еднаш потенцираме дека сите политички партии треба да дадат приоритет на европската перспектива на нашата држава, земајќи ги предвид препораките на Европската Унија и меѓународната заедница кои се однесуваат на владеење на правото и правната држава, а кои се клучни за отпочнување на преговори со Европската Унија.


Со почит,

Министерство за правда

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<декември 2019>
повтсрчепесане
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Архива на новости