Министерката Дескоска учествува на Регионален стратешки дијалог за борба против недозволената трговија

05.12.2018 Новости-М

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска е во дводневна посета на Меѓународниот институт за правда и човекови права од Сиракуза каде ќе учествува на Регионалниот стратешки дијалог на високо ниво за недозволена трговија во Југоисточна Европа.

          Во рамки на оваа меѓународна конференција министерката Дескоска оствари средба со претседателот на Меѓународниот институт за правда и човекови права во Сиракуза, судијата Жан Франсоа Тони, и Филипо Муска директор на институтот.

 

Дијалогот ќе ги опфати и вклучи министрите и другите високи национални функционери од целиот регион, како и клучните регионални и меѓународни партнери посветени на борбата против недозволената трговија.

 

Целта на настанот е да се вклучат клучните национални, регионални и меѓународни лидери и креатори на политики во стратешки дијалог за заедничките предизвици и стратешки можности во борбата против недозволената трговија на Југоисточна Европа.

 

Главната цел на проектот е да го подобри одговорот на кривичното право во однос на недозволената трговија, преку поддршка на националните правосудни системи во дванаесет земји од регионот.


 
 
 
Со почит,
 

 

Министерство за правда

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<август 2019>
повтсрчепесане
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
Архива на новости