Оперативен План за спроведување на Акцискиот план за спроведување на Конвенцијата на Советот на Европа за спречување и борба против насилството врз жената и домашното насилство (Истанбулска Конвенција) за 2018-2023

20.11.2018 Новости

Постапувајќи по Заклучокот на Владата на Република Македонија, Министерството за правда на Република Македнија на 9.11.2018 година донесе Оперативен План  за спроведување на Акцискиот план за спроведување на Конвенцијата на Советот на Европа за спречување и борба против насилството врз жената и домашното насилство (Истанбулска Конвенција) за 2018-2023.

Овој оперативен план содржи активности од надлежност на Министерството за правда со временска рамка за 2019 година и буџет за нивна реализација.

Автор
Министерство за правда
+389 (0)2 3116 - 493, +389 (0)2 3116 - 648
E-mail: cabinet@mjustice.gov.mk, publicrelation@mjustice.gov.mk
Скопје
<август 2019>
повтсрчепесане
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
Архива на новости