12.09.2017
Јавна презентација на Нацрт- стратегијата за реформа на правосудниот сектор со Акциски план за период од 2017-2021
Работната група за изготвување на Нацрт-стратегијата за реформа на правосудниот сектор при Министерството за правда , во Охрид одржа работна средба при која беше презентирана Нацрт – стратегија за реформа на правосудниот сектор со Акциски План
повеќе
11.09.2017
Министерот за правда, Билен Саљији го посети КПУ Идризово
При посетата на казнено - поправната установа Идризово во Скопје, претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев беше во придружба на министерот за правда Билен Саљији и директорот на Управата за извршување санкции Јовица Стојановиќ
повеќе
06.09.2017
Во просториите на Министерството за правда се одржа четвртиот состанок на Советот за реформа на правосудниот сектор
Во просториите на Министерството за правда се одржа четвртиот состанок на Советот за реформа на правосудниот сектор на кој целосно се прифати Нацрт Стратегијата за реформа на правосудниот сектор со Акциски план, подготвени од Работната група при Ми
повеќе
29.08.2017
Работна средба со претставниците на Работната група за изготвување на Стратегијата за реформа на правосудниот сектор
Во просториите на Министерството за правда во 11.00 часот се одржа работна средба на претставниците на институциите од правосудниот сектор и од граѓанскиот сектор
повеќе
18.08.2017
Во просториите на Министерството за правда се одржа вториот состанок на Советот за реформа на правосудниот сектор
Во просториите на Министерството за правда се одржа вториот состанок на Советот за реформа на правосудниот сектор.
повеќе
09.08.2017
Министерот за правда Билен Салији оствари протоколарна средба со амбасадорот амбасадорот на Италија во Скопје, г. Карло Ромео
Активностите на Министерството за правда (МП) во текот не две месечниот период и краткорочните планови на овој сектор беа темите на денешната средба меѓу Министерот за правда, г. Билен Салији и амбасадорот на Италија во Скопје, г. Карло Ромео
повеќе
Архива на новости
 
 

(c) Copyright 2005, Ministry of Justice of the Republic of Macedonia, Ul. Jurij Gagarin 15, 1000 Skopje, e-mail: contact@mjustice.gov.mk