ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на кандидати за постојани судски преведувачи за потребите на Министерството за правда за вршење на писмен превод
06 август 2018

ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на кандидати за постојани судски преведувачи за потребите на Министерството за правда за вршење на писмен превод ...

Европскиот суд за човекови права во Стразбур со три нови пресуди
19 јули 2018

Денес ЕСЧП донесе три пресуди во однос на четири апликации поднесени против Република Македонија. Две од четирите апликации, беа поднесени од г. Јани Макрадули, и за нив има донесено една пресуда, во којашто ЕСЧП констатира повреда на правото на слободата на изразување. ...

Дескоска се сретна со германскиот амбасадор Томас Герберих
19 јули 2018

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска денеска се сретна со амбасадорот на Сојузна Република Германија во Македонија, Н.Е. Томас Герберих придружуван од д-р Штефан Пирнер, раководител на проектот за Македонија при Германската фондација за меѓународна правна соработка (IRZ). ...

Дескоска се сретна со Караџовски - АКМИС извештајот достапен за јавноста
12 јули 2018

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска денеска во Министерството за правда се сретна со претседателот на Судскиот совет на Република Македонија г. Зоран Караџовски. ...

Дескоска од тркалезната маса посветена на финансирањето на политичките партии: Спречувањето корупција почнува со спречување на корупцијата во самите политички партии
12 јули 2018

На денешната тркалезната маса: „Подобрување на моделот на финансирање на политичките партии во Македонија”, во организација на Националниот демократски институт (НДИ) во соработка со Транспаренси Интернешнл Македонија се дискутираа предизвиците околу изнаоѓањето соодветен модел за финансирање на политичките партии, а притоа да се обезбеди стабилно финансирање засновано на правичен систем којшто ќе даде фер критериуми на буџетските средства, транспарентност на донациите и на нивните извори на финансирање, но секако и начинот на трошење на средствата се со цел да се избегне политичката корупција ...