Дескоска се сретна со Караџовски - АКМИС извештајот достапен за јавноста
12 јули 2018

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска денеска во Министерството за правда се сретна со претседателот на Судскиот совет на Република Македонија г. Зоран Караџовски. ...

Дескоска од тркалезната маса посветена на финансирањето на политичките партии: Спречувањето корупција почнува со спречување на корупцијата во самите политички партии
12 јули 2018

На денешната тркалезната маса: „Подобрување на моделот на финансирање на политичките партии во Македонија”, во организација на Националниот демократски институт (НДИ) во соработка со Транспаренси Интернешнл Македонија се дискутираа предизвиците околу изнаоѓањето соодветен модел за финансирање на политичките партии, а притоа да се обезбеди стабилно финансирање засновано на правичен систем којшто ќе даде фер критериуми на буџетските средства, транспарентност на донациите и на нивните извори на финансирање, но секако и начинот на трошење на средствата се со цел да се избегне политичката корупција ...

Министерката Дескоска се сретна со претставници на Независниот синдикат на затворската полиција и администрација
11 јули 2018

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска придружена од директорот на Управата за извршување на санкции Јовица Стојановиќ денеска во Министерството за правда се сретнаа со претставниците на Независниот синдикат на затворската полиција и администрација. ...

Министерката за правда Рената Дескоска од состанокот со членовите на Венецијанската комисија: Потребни се квалитетни, долгорочни законски решенија за воспоставување на независен, кредибилен и професионален судски систем
09 јули 2018

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска, придружена од заменик министерот Оливер Ристовски и претставници на министерството за правда одржаа работен состанок со четиричлена Делегација на Венецијанската комисија, која е во дводневна работна посета за евалуација на измените на законите од областа на судството ...

Министерката Дескоска на дваесетиот Сими симпозиум: Балканот заслужува да оди напред
06 јули 2018

Министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска се обрати на последната вечер на овогодинешниот Сими симпозиум: Искористување на придобивките од глобализацијата: Агенда за следните 20 години. ...